Марио Балотели нападна открито бившия селекционер на Италия с думите, че не е „истински мъж“. Звездата на Ливърпул разкритикува публично Прандели и заяви: „Истинските мъже идват при теб и ти казват какво имат в очите.“

„Аз съм открит човек. Говоря лице в лице. Прандели каза лоши неща за мен. Трябва ли да говори по вестниците веднага след мач? Не очаквах това от него и не огворохир, защото нямаше смисъл“, коментира още Балотели пред Sport.

„Ще бъда честен и ще кажа, че бях разочарован от това, което хората говориха и как че обвиняваха след Световното в Бразилия. Мисля, че имах два или може би три шанса по време на турнира. Всички знаят, че отбелязах срещу Англия, но не можах да направя нищо повече“, добавя Балотели.

Чезаре Прандели подаде оставка след отпадането на Италия от Световното първенство и пое Галатасарай, но Марио Балотели не попада в националния тим след идването на новия треньор Антонио Конте.
„Разбирам защо не съм в състава. Не вкарвах много голове, а футболисти като Пеле и други го правеха, така че те заслужават да са там. Но аз обичам Италия и никой не може да казва нищо против моя национален тим“, отсече Балотели.