Новото попълнение на Бреша – Марио Балотели призна, че неговата майка е приела много емоционално новината за неговия трансфер. Супер Марио заяви, че тя е плакала от радост, щом научила за неговото преминаване в тима от града, където е преминало детството му.

Макар че 29-годишният играч е роден в Палермо в семейството на ганайски родители, още като 2-годишен се мести в Бреша при хората, които го осиновяват и му дават фамилията Балотели. Таранът никога до този момент не беше играл за Бреша, тъй като пътят му през юношеските години преминава през академиите на Лумецане и Интер.

„Президентът и аз вече се бяхме срещали в Англия преди много години. Мино Райола ми подхвърли идеята и не ми беше трудно да избера Бреша”, коментира Балотели.

„Страхът ми е точно нула. Целите ми са да помогна на този тим да израства колкото се може повече, да помагам на съотборниците си и те да ми отвръщат със същото. Мисля, че при вас има повече страх от евентуален провал, отколкото при мен.”

„Наистина не гледам много телевизия и не чета новините за себе си, затова когато има негативни истории, го разбирам от други хора. Свикнал съм вече. Няма как да те обичат всички.”

„Абсолютно се целя в място сред националния отбор на Италия за Евро 2020. Говорих с Роберто Манчини, който по-рано този месец ми честити рождения ден. Бреша е моят град, така че може да ми даде много повече от което и да е друго място. Точно както аз се надявам да дам на клуба много повече отколкото на който и да е друг тим”, добави Балотели.

„Може би съм прекарал по-голямата част от моята кариера в чужбина, отколкото в Италия. Моята майка се разплака, когато ѝ казах за вероятността да подпиша с Бреша! Попитах я какво мисли, а тя продължи да плаче. Много е щастлива. Моят баща беше родом от Бреша, подкрепяше отбора и му беше мечта да ме види да играя с този екип. Мисля, че и той е щастлив сега”, заяви футболистът по адрес на починалия си родител.