Новото попълнение на Милан Марио Балотели даде първата си пресконференция след трансфера от Манчестър Сити. Италианският национал заяви, че е истинска чест да бъде част от „росонерите“ и вече е забравил острите думи на Силвио Берлускони.

Докато течаха преговорите с английския шампион, президентът на Милан си позволи да нарече 22-годишния футболист „гнила ябълка“ и го упрекна, че може да развали климата във всяка съблекалня.

Въпреки това медийният магнат извади 21 милиона евро за нападателя, който не скри задоволството си от факта, че се прибира у дома. „Истинска чест е да бъда тук. Винаги съм искал да играя за Милан“, каза той.

„Искам да бъда важен играч за клуба. В момента сбъдвам една мечта, но бих предпочел футболът ми да говори вместо мен. Ще ми се да бях дошъл тук по-рано, но това е минало“, допълни Супер Марио.

„Благодаря на феновете на Манчестър Сити. Те ме подкрепяха безрезервно във всеки един момент. Винаги ще си спомням тренировките с моите съотборници там, както и мачовете. Останалото няма да ми липсва – времето, храната, начинът, по който шофират англичаните. Висшата лига е страхотно първенство, но сега мисля единствено за приключението си тук“, продължи той.

„Президентът ми се извини за това, че ме нарече „гнила ябълка“. Но аз така или иначе не го чух. От много дълго време исках да играя тук, сега остава само да стъпя на терена“, завърши Балотели.