Отборът на Милан продължи с грешните стъпки и в 8-ия кръг на Серия А, след като завърши 1:1 при гостуването срещу Торино. Резервата Карлос Бака се включи много силно за „росонерите“, чието представяне обаче за пореден път бе посредствено и треньорът Синиша Михайлович пак ще трябва да отговаря на неудобни въпроси след третия пореден мач в калчото без победа.

Сръбският специалист направи тактическа рокада в опит да преоткрие потенциала на своя тим и започна в 4-3-3, като Бака и Кристиан Сапата седнаха на пейката заради скорошните си ангажименти към националния отбор на Колумбия.

Рикардо Монтоливо първи затрудни стража на домакините Даниеле Падели с хубва шут от воле, при който Падели се разтегна максимално за да избие.

В 31-ата минута Джакомо Бонавентура щеше да прибави нов гол от пряк свободен удар на сметката си, ако неговото изпълнение не прелетя на сантиметри покрай дясната греда.

Това бяха по-интересните моменти за първата част, а след нея Милан откри 8 минути след влизането на Бака в игра. Той замени анонимния Луис Адриано и в 63-ата минута получи подканящ пас от Андреа Бертолачи. От около 8-9 метра таранът безжалостно стреля под гредата за 1:0.

Мигове по-късно Бака можеше да удвои след техничен изстрел с пета, но Камил Глик изчисти пред голлинията.

Торино постепенно набра инерция и стигна до изравняване. В 69-ата минута Андреа Белоти влезе преди изпълнението на един корнер, а Фабио Куалярела завъртя точно към него. Нападателят свали с гърди за Даниеле Базели, който разстреля Диего Лопес при близката греда.

Накрая Милан можеше да остане и с празни ръце, коато Монтоливо се подхлъзна и това доведе до опасна контраатака за Торо. Лопес обаче съумя да парира изстрела на Макси Лопес с бедрото си.

Хиксът не доведе до промени в класирането – Торино остава 5-и с 14 точки, докато Милан е 11-и с четири по-малко в актива си.