Байерн победи Базел с 2:1 като гост в мач от група Е на Шампионската лига след късен гол на Бастиан Швайнщайгер. В другия мач от потока Рома се справи трудно срещу Клуж, също с 2:1.

В Швейцария баварците започнаха мача по-силно и обсадиха вратата на своя съперник. Базел все пак постепенно се успокои и заигра равностойно със своя именит съперник. Гостите владееха повече топката, но за сметка на това пред Базел се откриваха по-добрите положения.

При едно от тях, в 18-та минута Базел откри резултата. Бърза контра стигна до Марко Щрелер, който много хитро с пета подаде към Алекс Фрай. Нападателят без да се колебае пред погледа на Даниел ван Буйтен стреля перфектно в горния ляв ъгъл на вратата на Ханс-Йорг Бут и вкара за 1:0.

В 29-та минута пък гол на Хугел правилно не бе зачетен заради засада. Баварците също имаха опасни атаки, но не се възползваха от тях и така почивката дойде при резултат 1:0.

Натискът на гостите след паузата стана още по-силен и доведе до резултат в 56-та минута. Хугел фаулира Мюлер в наказателното поле, а Бастиан Швайнщайгер без проблеми реализира отсъдения 11-метров удар.

След попадението баварците продължиха да мачкат своя съперник, но отново показаха, че без Рибери и Робен са безидейни в атака и с лека ръка пропиляваха положенията си.

По типичния си стил обаче, баварците все пак стигнаха до успеха в самия край на мача. В 89-та минута Холгер Бадщубер центрира от фаул отдясно, а на лявата греда Швайнщайгер засече топката и донесе трите точки на своя отбор с втория си гол в мача.

В другия двубой в Рим, Рома се мъчи цели 69 минути с Клуж преди да отбележи гол. Центриране на Писаро попадна на крака на Филип Мексес, който от границата на малкото наказателно поле майсторски вкара за 1:0. Само 2 минути по-късно Марко Бориело удвои преднината след страхотен удар от воле с левия крак.

В 78-та минута румънците намалиха резултата след гол с глава на Рада, но за повече нямаха сили и в крайна сметка Рома победи с 2:1.

В класирането Байерн има пълен актив от 6 точки, следван от Рома и Клуж с по 3, докато Базел остава с нулев актив.