Досегашният капитан на Байерн Мюнхен Марк ван Бомел вече е играч на Милан. Изненадващият трансфер стана факт малко преди 12 часа немско време, а новината бе съобщена от самия футболист.

„Напускам Байерн с натъжено сърце, но с вдигната глава. Прекарах тук четири и половина много хубави и успешни години и искам да благодаря за това на клуба и феновете”, сподели холандецът след срещата с ръководството на баварците, след която стана ясно, че Байерн освобождава халфа от договора му, който изтичаше през лятото.

„Клубът не ми поставя камъни на пътя. Затова съм много благодарен на господин Румениге”, призна Ван Бомел. „Байерн Мюнхен винаги ще заема голяма част от сърцето ми”.

Ван Бомел ще подпише договор с Милан до края на сезона и е възможно да дебютира за новия си отбор още в сряда в мача за купата срещу Сампдория.

„Байерн желае на Марк ван Бомел и неговото семейство всичко най-добро за в бъдеще в Италия”, заяви Румениге. „Изрична молба на Марк беше, поради спортно-технически причини преждевременно да го освободим от договора му, за да може веднага да премине в Милан. Марк винаги е бил професионалист за пример, важен и успешен играч за Байерн и освен това един страхотен капитан. Поради неговите заслуги към клуба, се съобразихме с желанието на Марк”.