Спокойно може да се каже, че два автогола спасиха съперника ни в световните квалификации Италия от загуба от Австрия в контролна среща играна във френския курортен град Ница.

 

В 14-ата минута след удар от наказателното поле Емануел Погатец откри за домакина на Евро 2008 при първата опасност пред вратата на Джанлуиджи Буфон.

 

В 37-ата австрийците удвоиха резултата, опитвайки се да вгорчат повторния дебют на Марчело Липи начело на световните шампиони, след като удар на Марк Янко се отклони от рамото на Андреа Барзали и влетя в мрежата.

 

Италианците обаче успяха да намалят в непосредствено преди почивката. Антонио Ди Натале центрира отляво, Мартин Щранцъл не успя да се справи с опеката на Алберто Джилардино и на практика си вкара автогол, като попадението официално бе записано на името на италианския нападател.

 

В 67-ата минута резервният вратар на Австрия Рамазан Йокзан направи немислимото и абсолютно необезпокояван от никой заби топката в своята врата за крайното 2:2.

 

 

Съставът на Италия: Буфон, Дзамброта (Касети), Бонера, Барзали, Легроталие, Гросо (Досена), Гатузо, Пирло (Акуилани), Де Роси, Ди Натале, Джилардино, Дел Пиеро