Отборът на Аталанта записа класическа победа от 3:0 срещу Бреша в двубой от 14-и кръг на Серия А. В 26-ата минута Марио Пашалич откри за гостите, а в 61-а отново той покачи на 0:2. Крайният резултат бе оформен в добавеното време от Йосип Иличич.  

Първата чиста възможност в двубоя бе на сметката на Аталанта, но Марио Пашалич пропиля своя шанс, след като шутът му бе неточен и премина встрани от лявата греда. 

В 26-ата минута именно Пашалич откри резултата, след като стреля отблизо с глава и изпрати топката в мрежата на Джеси Йоронен. Хърватският халф проби отлично и засече центриране на Тимоти Кастане.

В края на първата част пред Пашалич се откри нова възможност, но заради малшанс  ударът му с глава срещна лявата греда. 

Полувремето завърши със страхотен индивидуален рейд на Йосип Иличич, който преодоля няколко играчи на съперника, но ударът му премина на сантиметри от лявата греда. 

В началото на втората част Марио Балотели профука обещаваща възможност за Бреша, след като ударът му се отби в напречната греда. 

Малко по-късно Пашалич не остави шанс на Йоронен и за втори път изпрати топката в мрежата му. Нападателят достигна до перфектно подаване и отправи отличен удар по земя, който матира стража на Бреша.

В добавеното време Иличич оформи крайното 0:3 за гостите, след като нахлу в наказателното поле след невероятна индивидуална проява и излязъл сам срещу вратаря, финтира елегантно и пусна топката в опразнената мрежа. 

Така Аталанта събра 25 точки и заема 6-а позиция в класирането, а Бреша продължава да крета и остава на дъното в таблицата само със 7 пункта.