Отборът на Аталанта постигна втора поредна победа в Серия А, след като надигра с 2:1 гостуващия Лацио в мач от 8-ия кръг на италианския елит. Момчетата на Стефано Колантуоно стигнаха с много труд до успеха, след като в течение на мача им се наложи да направят две принудителни смени. Решаващ се оказа голът на Херман Денис в края на двубоя, който пък бе трети пореден без победа за римляните.

Домакините от Бергамо напълно диктуваха събитията през първата част, но трябваше да чакат чак до 41-ата минута, за да открият резултата. Тогава Лука Чигарини получи топката около границата на наказателното поле и стреля покрай пазача си в долния десен ъгъл на Федерико Маркети.

Второто полувреме обаче започна с натиск на гостите, който стана възможен едва след смяната на безличния Фелипе Андерсон с Антонио Кандрева. В 53-ата минута с доста късмет топката стигна до Браян Перейра пред вратарското поле и играчът на Лацио само я чукна леко до дясната греда, за да я направи неспасяема за Андреа Консили.

Малко по-късно Стефано Лучини от Аталанта се контузи и на негово място влезе ветеранът Марио Йепес. В 69-ата лошите новини продължиха и Джакомо Бонавентура също трябваше да напусне терена заради контузия.

С много воля обаче домакините стигнаха да трите точки в 84-ата минута. Лука Чигарини получи топката отляво при една бърза контраатака и веднага пусна пас към Денис зад гърба на отбраната. Аржентинецът овладя и с лъжливо движение заблуди Маркети, след което го заобиколи и опъна мрежата на опразнената врата.

Успехът изкачи Аталанта пред Лацио в класирането, като клубът от Бергамо е 7-и с12 точки, докато „лациалите“ се смъкнаха на 9-а позиция с актив от 11.