Аталанта и Сасуоло не успяха да излъчат победител в събтотното дерби в средата на таблицата в Серия А. В Бергамо двата тима приключиха наравно 1:1, но направиха доста интересен двубой. 

Доменико Берарди даде преднина на гостите, но малко след това Херман Денис изравни и в крайна сметка тези попадения през първата част се оказаха и единствените за цялата среща. 

Иначе определено мачът предложи доста емоции. Още в 7-та минута Сасуоло стигна до попадение, като Доменико Берарди прати топката в мрежата, но реферите видяха засада и го отмениха. 

Домакините уж поизравниха играта, но инкасираха попадение в 27-та минута. Тогава Берарди беше изведен сам срещу вратаря на Аталанта с великолепен пас и хладнокръвно го преодоля за 1:0 в полза на Сасуоло. 

Но тази радост на гостите трая само пет минути. Андреа Консили направи фаул и след кратко колебание реферът посочи дузпа. Звездата на "бергамаските" Херман Денис застана зад топката, но ударът му беше отразен от вратаря. При добавката обаче аржентинецът беше безпощаден и направи резултата 1:1. 

С този изстрел обаче се изчерпаха и що-годе интересните ситуации в мача. Той навлезе в русло, в което не се виждаше как вратарите ще бъдат преодолени. Гостите нямаха повече точен удар, а Аталанта имаше повече шансове, но Херман Денис не ги оползотвори. 

В крайна сметка повече попадения не паднаха и двата тима взеха само по точка. С този актив Сасуоло събра 33, но остава седми, точно под Милан. Аталанта е с шест по-малко на 11-та позиция, но е в дълга серия без победа.