Ювентус отдавна си осигури титлата в Серия А, но интригата за зона "Европа" и битката за оцеляване все още е жива. 4 кръга преди края на сезона в италианския елит в битката за място в Шампионската лига са замесени Аталанта, Рома, Торино, Лацио и Милан, като все един от тях има възможност да участва в Турнира на богатите.

Емполи е единственият до момент тим, който реално може да мечтае за спасение, като е на 4 точки зад 17-ия Удинезе.

Иначе 34-ият кръг се открива в събота (4-ти май) с двубой между средняците Парма и Сампдория (16:00 часа, пряко по MAX Sport 2), които отдавна си осигуриха елитния си статут и за догодина. Съботният ден е по-постен откъм продукция, но все пак зрителите ще могат да се насладят и на двубоите между последния Киево - СПАЛ (19:00 ч., пряко по MAX Sport 3) и Удинезе - Интер (21:30 ч., пряко по MAX Sport 3).

Срещата на "Фриули" ще е важна за "зебрите", които имат нужда от свежи точки, с които да се отдалечат от зоната на изпадащите. Интер също не си е гарантирал място в Шампионската лига, като е само на 4 пункта от това да бъде изместен от Топ 4.

Неделната програмата дава своето началото с двубоя между Емполи и Фиорентина (13:30 ч., пряко по MAX Sport 3). За Емполи срещата е страшно важна с оглед на амбициите на тима да остане и през следващия сезон в елита на Италия. Загуба сега би отдалечило много тима от тази цел.

Лацио и Аталната излизат един срещу друг в неделя следобед (16:00 ч., пряко по MAX Sport 3), в опит да грабнат жизненоважни точки в битката за място в Европа. Аталанта прави един от най-силните сезони в историята си, но трябва да задържи темпото, за да може се класира за първи път в историята си за най-ценния европейски клубен турнир.

Неделният ден се затваря с двубоите между Дженоа и Рома (19:00 ч., пряко по MAX Sport 3), както и Наполи - Каляри (21:30 ч., пряко по MAX Sport 3), като тук интригата е свързана с това дали Рома ще може да измести Аталанта от 4-ото място в подреждането.

Кръгът приключва със срещата между Милан и Болоня в понеделник (6-ти май) от 21:30 ч., пряко по MAX Sport 3)