Един от най-добре представящите се нападатели в Реал Мадрид този сезон Алваро Мората по всичко личи, че няма да остане на "Бернабеу" и през следващата кампания. Според редица водещи италиански медии, той е дал зелена светлина на преминаването си в Милан и е обещал да подпише договор. 

Милан изкушава Мората с интересна заплата

Очаква се развръзка по сделката да има веднага след финала в Шампионската лига. В него нападателят ще се изправи срещу бившия си отбор в Серия А - Ювентус. А малко след това може да замине за един от големите съперници на "старата госпожа". 

Милан и Реал сядат на масата за преговори в понеделник

Според информациите от Апенините, "росонерите" са му обещали годишна заплата от 8 млн. евро, плюс бонуси за представянето. Срокът на договора му ще бъде за следващите пет години. Очаква се да бъдат платени между 60 и 70 млн. евро на Реал за подписа му. 

Ако все пак нещо се провали в последния момент, което е малко очаквано, Милан ще се насочи към най-резултатния италиански нападател Андреа Белоти от Торино. Неговата цена също е около 70 млн. евро, а новите китайски собственици искат да зарадват феновете с някое голямо име на трансферния пазар.