Отборът на Дженоа продължава да демонстрира претенциите за място в зона Европа през следващия сезон, след като спечели двубоя си от 34-я кръг на Серия А. Дженоа спечели домакинството си на Сампдория с 3:1 в битката за Генуа. В герой за победителите се превърна звездата на тима – Диего Милито. Аржентинецът не само донесе успеха на Дженоа, но и вкара и трите попадения за отбора си.

Домакините откриха резултата в 30-та минута на мача, но в даденото от съдията продължение на първото полувреме съставът на Сампдория се докопа до равенството. Защитникът Кампагнаро успокои феновете на своя тим, след като вкара с глава, въпреки че останаха съмнения за засада в тази ситуация.

След почивката Дженоа успя да вземе своето, въпреки че в края на мача остана и с човек по-малко, тъй като Матео Ферари получи втори жълт картон. Преди това обаче – в 72-та минута, Диего Милито бе извел отново своите напред в резултата. В заключителните минути отново аржентинецът показа класа, вкарвайки за трети път топката в съперниковата врата.

В 88-та минута Тиаго Мота и Кампагнаро се спречкаха, което даде повод на главния рефер да изгони и двамата футболисти от терена.

Така със спечелените три точки Дженоа се намира на пета позиция в подреждането на Серия А с 60 точки, с 1 по-малко от четвъртия Фиорентина. Сампдория пък заема 13-о място с 41 точки.