Бившият треньор на италианския национален отбор по футбол Ариго Саки изказа мнение, че по равнище на своето майсторство нападателят на АС Милан и шведски национал Златан Ибрахимович не отстъпва на бившия нападател на "червено-черните" Марко ван Бастен.

"Мисля, че не е съвсем правилно да говорим за това кой е по-добър - Ибрахимович или Ван Бастен, каза Саки. Освен това не е съвсем обективно аз да давам оценки - та нали аз съм тренирал Ван Бастен, а с Ибрахимович не съм работил. Но трябва да отбележа, че Златан почти не отстъпва на Марко по всички параметри”, коментира Саки.

“Възможно е холандецът да играеше по-елегантно и до тази година аз го смятах за по-голям майстор. До сегашния сезон на Ибрахимович не му достигаше достатъчно стабилност и понякога той не играеше достатъчно ефективно за отбора. Но през тази година всичко се промени, Ибрахимович рязко прибави във всички компоненти.”

“Златан се върна в Италия след немного успешен сезон в Барселона и гореше от желание да докаже своята състоятелност. Той играе в защита, в нападение не всякога играе за себе си, а се вписва в отборните действия. Ако шведът продължава в същия дух, може смело да го сравняваме с Ван Бастен в плана на успехите на международно равнище и на личните футболни характеристики”, каза още Ариго Саки.