Обявяването на решението по казусите със служебните загуби на Наполи от Ювентус и на Рома от Верона бе отложено. Днес Апелативната комисия към Италианската футболна федерация разгледа жалбите на клубовете от Неапол и Рим и изслуша техните представители, но не обяви какво отсъжда.

“Партенопеите” протестират срещу служебното поражение с 0:3, наложено им за неявяването за дербито с Ювентус в Торино на 4 октомври. Както е известно, тогава тимът на Дженаро Гатузо се оправда с предписание на здравните власти в Неапол, които препоръчаха отборът да не пътува заради риск от разпространение на коронавирус.

Рома пък обжалва наложената служебна загуба с 0:3 за мача от първия кръг срещу Верона на 19 септември. Срещата тогава завърши при резултат 0:0. Римляните обаче пуснаха в игра нередовен футболист. Става въпрос за Амаду Диавара, който беше на терена през всичките 90 минути, но е бил картотекиран само в младежкия отбор (до 22 години). През юли той навърши 23 години и автоматично е заличен от тази листа, но от клуба не са се усетили.

От Апелативната комисия съобщиха единствено, че след няколко дни ще обявят решенията си.