В понеделник Никола Анелка ще се подложи на медицински прегледи в Ювентус, докато чака разрешение от ФИФА за трансфера си.

Нападателят, който навършва 34 години през март, най-вероятно ще изгледа на живо двубоят срещу Дженоа на „Ювентус Арена“ довечера.

Ако всичко с физическото състояние на французина е наред, той ще подпише 5-месечен договор на стойност 600 хиляди евро. Той ще премине при „бианконерите“ като преотстъпен от Шанхай Шенхуа, тъй като китайското първенство се провежда през летните месеци.

В контракта му са предвидени и бонуси в зависимост от представянето му. Ако Анелка изиграе поне 12 мача, той ще получи още 200 хиляди евро на ръка, а още 200 хиляди го чакат при положение, че „старата госпожа“ защити титлата си. Предвидени са и допълнителни 300 хиляди евро, ако Юве спечели и Шампионската лига.

Преди да се насочи към Анелка, италианският шампион направи всичко по силите си, за да привлече неговият съотборник в Шанхай Шенхуа Дидие Дрогба, но трансферът не се получи заради многото пречки.