За легендарния защитник на Германия Андреас Бреме финала в Шампионската лига през този сезон е по-специален, тъй като той е играл и в Интер, и в Байерн Мюнхен.

Въпреки че по-дълго носи екипа на нерадзурите, Бреме ще стиска палци за баварците, тъй като все пак е германец.

„Това е специален мач лично за мен. Прекарах най-добрите си години в Интер, но подкрепям Байерн. Като немец съм 51% за Байерн и 49% за Интер”, каза световният шампион от Мондиал 1990 в Италия.

„Моето време в Интер беше прекрасно. Италианският футбол беше с много пред останалите страни в Европа по това време и аз бях горд да играя там. Стадионите винаги бяха пълни, билетите за всеки мач се разпродаваха и атмосферата беше уникална.”

„Това беше великолепен период. Бих се радвал това да се повтори отново. Феновете и медиите се отнасяха много добре с нас. Тяхната подкрепа страхотна, особено през първия сезон, когато спечелихме шампионата”, спомня си Андреас Бреме.

Анди Бреме игра в Байерн Мюнхен от 1986 до 1988 година, преди да премине на стадион Джузепе Меаца, където остана до 1992 година, като и с двата тима става шампион съответно на Германия и Италия.