От края на януари Андреа Христов е футболист на италианския втородивизионен Козенца. До момента централният защитник не получава много шансове за изява, но търпеливо чака своя шанс.

"Имам огромна амбиция и съм наясно, че това е първата стъпка в кариерата ми. Ще видим какво ще се случи следващия сезон", сподели българинът в обширно интервю за местна медия, в което разказва за първите месеци в тима.

"Търсех възможност да заиграя извън България и Козенца бе най-добрата такава. Чувствам се добре в града, така че мисля, че направих правилен избор, особено защото играя във важен отбор в Серия Б."

"Треньорите решават кога и как да ме използват или да ме изпратят на пейката. Работя, за да съм готов и на разположение - чаках своя шанс."

Христов призна, че преди Козенца никога не е играл в схема 3-5-2 и още свиква с нея. "Не, в Пескара за първи път. Преди винаги съм играл в четворка в отбрана и никога в схема 3-5-2. Опитвам да науча правилните движения в тренировките и смятам, че в този случай моята роля може да бъде отдясно на защитата. Но ако треньорът реши да ме използва в центъра, със сигурност няма да откажа."

А какви са разликите между Козенца и София? "Много. София е столицата на България и животът е различен във всеки аспект. Дори по отношение на храна и така нататък. Имаме различни типични кухни, но в моя район италианските ресторанти са навсякъде. Поради тази причина вече познавах вашата кухня."

А какви са разликите по отношение на футбола? "Футболът в Италия е бърз, нямаш време да спреш и да помислиш, трябва да мислиш бързо какво да направиш и на кого да подадеш. В моята държава всичко е по-лесно, особено когато добър отбор срещне по-слаб."