Треньорът на Милан Карло Анчелоти заяви, след като спечели за втори път Шампионската лига, че титлата е реванш от съдбата, заради изпитанията, на които бяха подложени „росонерите” по пътя им от финала в Истанбул до финала в Атина.

 

„Този трофей е подарък от съдбата, имайки в предвид какво се случи с нас в Истанбул и през този сезон. Не го заслужавахме толкова за това, което направихме тази вечер, колкото заради всичко, през което преминахме, за да стигнем до тук.”

 

„Понякога тактически искаш да играеш играта по един начин, но играта те принуждава да го промениш. В Истанбул играта беше по-отворена, по-разчупена. Този мач беше по-стегнат, по-контролиран от първата минута.”

 

Анчелоти говори и за корупционния  скандал в калчото, от който пострада и Милан. Според него титлата е добре дошла за страдащия напоследък италиански футбол.

 

 „Да спечелим Шампионската лига бе напълно неочаквано, тъй като ние трябваше да преминем през много трудности. Не бих могъл да нарека това отмъщение за скандала, но аз мисля, че италианският футбол пострада от него и Милан по-конкретно. Бих казал, че това е добре за италианския футбол като цяло. Това ще ни помогне да възвърнем част от нашата правдоподобност.”