Наставникът на Милан Карло Анчелоти сподели, че се страхува да не се получи нова трагедия, като тази разразила се на стадион „Хейзъл”.

Тревогите на специалиста идват като реакция на изстъпленията на футболните фенове в Италия от миналата седмица. Анчелоти припомни случая от 1985 година – един от най-трагичните в историята на футболната игра, когато преди финала за КЕШ между Ювентус и Ливърпул загинаха 39 запалянковци, предимно привърженици на „старата госпожа”.

„След това, което се случи миналия уикенд в Италия, имам чувството, че ужасът от трагедия като тази на „Хейзъл” може да се повтори. Футболът е само игра, която не бива да се обръща на живот и смърт”, сподели Анчелоти.

Междувременно президентът на „росонеритеАдриано Галиани също изрази безпокойството си от изстъпленията на феновете, като разкри, че е похарчил 230 милиона евро, за да направи стадион „Джузепе Меаца” достатъчно сигурен.

„Крайно време е футболната общественост да направи нещо по въпроса с насилието по футболните стадиони, но ако в борбата с този неприятен феномен не се включат и политическите и съдебни институции, нищо от наша страна няма да е достатъчно”, започна босът.

„Не мога да се съглася с тези, които атакуват клубовете. Нямаме връзка с ултрасите по стадионите, похарчихме около 250 милиона, за да направим стадиона ни по-сигурен, не знам какво още можем да направим”, завърши Галиани.