От финансова гледна точка мачът срещу Байерн от ¼-финалите на Шампионската лига е вече успех за Милан. Всички билети за срещата на „Сан Сиро” са разпродадени. На стадиона ще бъдат 67500 зрители. Италианският клуб е спечелил 2,424443 милиона евро от продажбата на пропуските.

Не всичко обаче е толкова хубаво за Милан. Старши треньорът Карло Анчелоти все още не е решил, дали да заложи на двама нападатели или както в мача срещу Селтик да пусне само един. Най-вероятно на този пост ще излезе Алберто Джилардино, който има 12 отбелязани гола през сезона в първенството (с един повече от Кака). В Шампионската лига обаче нападателят е реализирал само едно попадение, а бразилският полузащитник цели 6. Анчелоти обмисля и варианта, Филипо Индзаги да бъде на върха на атаката. Той е вкарал три гола в най-комерсиалния футболен турнир.

Наставникът на италианците е наясно, че евентуално отпадане от надпреварата би било решаващо за неговата кариера в клуба. „Сега започва наистина истинската фаза на сезона”, смята 47-годишният специалист. „Трябва да завършим поне на 4-то място в Италия, за да участваме в Шампионската лига и догодина. Това е задължително за този отбор. След слабата форма, в която бяхме през ноември и декември, сега наистина може да се каже, че взехме завоя в правилния момент”, коментира Анчелоти.

Старши треньорът на Милан смята, че силата на Байерн е именно в атака. „Баварците са много силни при контраатаките. Рой Макай е в страхотна форма”, заяви Анчелоти.