Бившият наставник на Реал Мадрид и настоящ на Наполи Карло Анчелоти отказа да отговори на питане дали „белите“ са сбъркали с продажбата на Кристиано Роналдо на Ювентус.

Специалистът не скри, че питае топли чувства към португалеца, а в предстоящия седми кръг на Серия А двамата ще се срещнат на футболния терен, но като съперници. „Бианконерите“ посрещат Наполи в събота, 29 септември, като срещата е с начален час 19:00. Преди нея „Старата госпожа“ е начело в класирането с 18 точки, на три пункта пред втория Наполи.

„Към Роналдо изпитвам огромно уважение – не само заради головете, които отбеляза, докато бях начело на Реал Мадрид и спечелването на Шампионската лига, но и заради неговите безспорни човешки качества и професионализъм. Много съм щастлив, че Роналдо е в Италия – не само заради възможността да вечеряме често заедно, но и защото това е добре за футбола в страната“, каза Анчелоти.

„Кристиано би трябвало да печели „Златната топка“ всяка година. Тази година наградиха един друг много скъп за мен футболист – Лука Модрич. Смятам, че е добре“.

„Ювентус е част от моето минало. Резултатите не бяха това, което исках, но пораснах и се научих“, върна се назад в годините Анчелоти.

За финал Анчелоти бе запитан дали „белите“ са сгрешили с продажбата на Роналдо. Специалистът обаче отклони питането, като каза лаконично: „Няма да отговоря“.

Перес: Кристиано е най-добрият за Реал...след Ди Стефано

Роналдо печели три пъти повече от Фрозиноне