Старши треньорът на Милан Карло Анчелоти все още не е взел решение кой от двамата си нападатели – Филипо Индзаги или Алберто Джилардино – да пусне като титуляр във финала на Шампионската лига следващата сряда.

Днес „росонерите” ще играят своята среща от Серия А срещу Удинезе, и след нея Анчелоти ще има повече яснота, кого да избере за мача след четири дни в Атина.

„Ще преценя тяхната форма, физическото им състояние. Когото и да избера, нашата тактика и планът ни за игра няма да се промени. Затова изборът ми е още по-труден,” призна наставникът.

„И двамата са направили много за отбора и заслужават да играят на финала. Индзаги бе ключова фигура в предварителните етапи и на четвъртфиналите, докато Джилардино подпечата успеха ни на полуфинала. И двамата трябва да проявят достатъчно разум, за да разберат избора ми. Въпреки това, не съм решил още, ще го направя в сряда…”

Анчелоти все пак намекна, че Пипо Индзаги може би има малко предимство с думите: „От гледна точка на напрежението в Шампионската лига, Индзаги има преимущество, тъй като е по-опитен от Джилардино…”