Старши треньорът на Милан Карло Анчелоти обяви, че договорът на Роналдо с „росонерите” ще бъде продължен, само ако бразилският нападател си върне оптималната форма.

„Оцених усилията на Рони да помогне на отбора в неделя, въпреки че не се намираше в много добра кондиция. Ако успее да се върне към предишната си форма, ще му предложим нов договор. Но той определено има проблем с това, заради непрекъснатите контузии,” заяви Анчелоти на пресконференция.

След поредното си отсъствие заради травма в прасеца, Роналдо се появи на терена срещу Сиена в неделя (1:0). Действията му обаче бяха противоречиви и той трябваше да бъде заменен заради недобро мускулно състояние.

„В неделя той не се намираше в достатъчно добра форма, за да играе. Ако имах избор, нямаше да го пусна. Да вкарам в състава Палоски още от първата минута ми се струваше прекалено, не исках да го поставям под такова напрежение,” обясни наставникът, който не можеше да използва Пато, Кака и Джилардино.

Днес Милан може да излезе на четвърто място във временното класиране в Серия А, ако спечели отложения си мач срещу Ливорно. „Да имаш отложен мач може да се окаже предимство, но ние знаем, че за да запазим това място, трябва да се борим до края,” завърши Анчелоти.