Наставникът на Милан Карло Анчелоти очаква труден мач срещу Шахтьор Донецк утре, като заяви, че „росонерите” няма да променят стила си на игра за предстоящата среща от Шампионските лига.

Настоящите европейски клубни шампиони започнаха сезона в Калчото по изключително лош начин, като до момента имат записани само две победи от осем кръга.

След като вече почти сигурно напуснаха борбата за първото място в Италия, евентуална загуба на „Сан Сиро” утре би намалила и шансовете им защита на титлата от Шампионската лига.

Украинският тим е начело на Група D в момента, с 6 точки от две срещи, Милан и Селтик делят второто място с по три, а Бенфика е на последното с 0 точки.

„В сравнение с миналия сезон, Шахтьор много се е променил, разполагат с много качествени състезатели в средата на терена, играят доста вариативно, много технично, като обичат да задържат топката”, започна специалистът.

„Те ще дойдат в Италия и ще се опитат да играят своята игра. Мачът ще бъде доста равностоен. А Луческу с неговите познания за нашия футбол, както и за Милан, със сигурност ще ни затрудни. Това домакинство съвсем няма да е обикновено за нас – гостите са завършен отбор, нямат слаби места и ще дадат всичко от себе си, за да ни победят. Ние обаче ще трябва да дадем повече”, продължи Анчелоти.

„Росонерите” притежават своя идентичност, която не може да бъде загубена в моменти на затруднение. Няма да правя никакви революции в състава”, завърши треньорът на Милан.