Наставникът на Милан Карло Анчелоти остана разочарован от нулевото равенство с Арсенал в първата среща от осминафиналния сблъсък от Шампионската лига между двата тима.

Артилеристите” доминираха през по-голямата част от срещата, но „росонерите” успяха да опазят вратата си суха, с голяма заслуга на стража си Желко Лукаич.

„Това не е резултат, който може да ни осигури спокойствие преди реванша. Можехме да се представим още по-добре и да измъкнем още малко, но Арсенал игра отлично, много силен тим”, каза Анчелоти.

„Знаем, че след две седмици ще бъдем по голямо напрежение, но все пак се надявам, че ще продължим напред”, добави специалистът.

„Що се отнася до защитата на Арсенал – тя беше на високо ниво, но Пато затрудни бранителите на англичаните доста. Момчетата на Арсен Венгер разиграват топката много добре, но оставят доста празни пространства”, коментира още Анчелоти.

Малдини се справи отлично по лявото крило и особено в центъра, където му е доста по-удобно, успя да предотврати доста потенциални опасности пред нашата врата”, завърши Анчелоти.