Треньорът Карло Анчелоти не бе много притеснен от отпадането на Милан на осминафинала за Купата на Италия от Катания след равенство 1:1 в реванша на стадион Анджело Масимино и загуба с 1:2 в първия двубой на Сан Сиро.

„Разочаровани сме от отпадането за купата, защото никога не е приятно да те елиминират, но този турнир не беше приоритетен за нас”, каза Анчелоти.

„Въпреки това ние се борихме до края и бяхме близо до отбелязване на втори гол, който да прати мача в продължение. Нашите опоненти играха добре и заслужиха класирането си”, каза още наставникът на Милан.

Колегата на Анчелоти Силвио Балдини бе обезумял от щастие след класирането на Катания на четвъртфиналите за сметка на европейския и световен клубен шампион.

„Радваме се не само за нас, но и за града като цяло след това историческо постижение” – каза Балдини – „Катания никога не е била на четвъртфинал и да стигнем до там след успех срещу отбор като Милан е причина за истинска гордост.”

„Преминахме през голямо изпитание и наистина трябваше да се окопаем през втората част, но не може да се очаква друго срещу Милан”, каза още Балдини, чийто тим ще срещне Удинезе на четвъртфиналите.