Наставникът Карло Анчелоти заяви след загубата с 0:1 от Емполи на Сан Сиро, че неговият Милан има две различни лица и той сериозно ще си говори с играчите относно колебливата форма на тима, най-вече при домакинските двубои.

„В понеделник ще се изправя очи в очи срещу състава” – каза Анчелоти – „Ние говорихме за този мач помежду си, за да видим какво можем да направим.”

„Има много време до края на сезона, но точно сега нашите мисли, не могат да бъдат насочени към Скудето толкова, колкото към подобряване на играта ни. На домашен терен сме взели само три точки от четири мача. Това е негативен резултат и виждам твърде голяма разлика в начина, по който играем у дома и навън.”

„Милан парадоксално е по-добър при гостуванията, където имаме повече пространства за използване. Ние сме отбор с две лица. Срещу Лацио спечелихме с почти същия състав. Кака е важен за тима, но е без съмнение, че ние трябва да играем по-добре от днес, когато той не е в състава. Това не може да е представянето на Милан без Кака”, заяви Анчелоти.

Кака получи почивка, след като пътува за Южна Америка през седмицата, където игра за Бразилия в започналите световни квалификации. Той ще бъде на линия за предстоящия двубой срещу Шахтьор Донецк от Шампионската лига през седмицата.