Старши треньорът на Милан Карло Анчелоти не бе особено доволен от показаното от неговите възпитаници в дербито на италианската Серия А срещу Рома играно снощи. Милан се добра до равенството след гол на Алберто Джилардино в средата на второто полувреме, след като Филип Мексес откри за домакините още в 3-та минута.

„Започнахме двубоя много вяло и безидейно и логично бяхме наказани за невниманието си още в третата минута,” сподели Анчелоти.

„А това, че получихме гол толкова рано още повече усложни живота ни. През второто полувреме нещата стояха по съвсем друг начин. Играхме наистина добре и с повече желание можехме да стигнем дори до победа.”

Очевидно недоволен от играта на своите футболисти, Анчелоти не похвали дори героят за Милан в тази среща – Джилардино, който в началото на втората част замени фигуранта Оливейра:

„Не смяната промени ситуацията на терена, а отношението на целия отбор към мача. Оставих Джилардино на скамейката, защото целта беше да разчитаме на бързи контраатаки – е нещата не се получиха точно така,” завърши наставникът на „росонерите”.

Във вторник на Милан предстои друг тежък двубой, този път в турнира на Шампионската лига срещу Байерн.