Наставникът на Милан Карло Анчелоти заяви, че спечелването на Световното клубно първенство в Япония утре ще представлява страхотен завършек на едни сензационни 18 месеца за „росонерите”, които представляваха своебразно преминаване от хаос в утопия.

Италианският гранд бе принуден да започне миналата кампания осем точки назад от другите тимове, след скандала с уредените мачове в Калчото, все пак успя да стигне до финала в Шампионската лига, да го спечели и след това да вземе и Суперкупата на Европа.

„В лятото на 2006г., което бе изключително тежък период за нас, никой не можеше и да си помисли, че започва едно истинско приключение, което ще ни откара до финала на Световното клубно първенство. Горди сме, че успяхме да постигнем такова утопично на пръв поглед постижение”, каза Анчелоти.

„Имам доста ясна представа кой ще излезе утре, но мисля да запазя тази информация за себе си. Единственото, в което съм сигурен е, че ще изиграем тази среща силно уверени във възможностите си и голям глад за победа”, сподели още специалистът.