Амаури реализира и двете попадения за победата на Ювентус с 2:0 над Шамрок Роувърс в третия предварителен кръг на Лига Европа. Бразилецът с италиански паспорт можеше да се отчете и с хеттрик, като удари и греда между двата си гол. Той откри още в третата минута, след комбинация с Диего, която го изведе в наказателното поле, и Амаури от малък ъгъл технично преодоля излезлия напред вратар на домакините.

Дан Мъри пропусна да изравни минути по-късно, когато след центриране от корнер получи на далечната греда, но Давид Ланзафаме успя да го блокира.

Ювентус натисна повече с хода на мача, и имаше още доста положения, но така и не стигна до попадение до почивката. Малко преди тя да дойде, двата състава се спречкаха на терена, след като топката бе извадена от италиански играч като проява на феърплей, а ирландците не я върнаха после, както е прието.

Шамрок реагира по-добре след паузата, и отново Мъри засече добре центриране на Томас Стюърт, но ударът му с глава мина на сантиметри над напречната греда. Амаури удари страничния стълб на домакините в 59-та минута, и това попречи да се разпише за втори път в мача, но в крайна сметка и този момент дойде, макар и пак с помощта на гредата. Мота центрира отдясно, и бразилецът с глава прати топката към вратата, тя се отби в стълба и влезе в мрежата за 2:0.

До края на двубоя Шамрок опитваше да стигне поне до едно попадение, което да съхрани шансовете им за реванша, но нямаше и шанс.

Алесандро Дел Пиеро се появи като резерва девет минути преди края, на мястото на Диего, и имаше възможност да направи резултата и класически, но ударът му мина покрай вратата.

Реваншът ще се играе в Модена, на „Стадио Бралия” на 5 август.