Българският нападател Алекс Колев може да заиграе в италианската трета футболна дивизия след пропадането на трансфера му в елитния полски Шльонск (Вроцлав).

Спортният директор на Падуа Фабрицио Де Поли съобщи, че клубът от Лега Про има интерес към 23-годишния Колев.

"Следим го от доста време. Преди нямахме възможност да го привлечем при подходящи за нас условия, но сега има шанс за това", коментира Де Поли.

Бившият младежки национал на България е свободен агент, след като по-рано през месеца разтрогна по взаимно съгласие с Ботев Пловдив.

Той имаше споразумение с Шльонск Вроцлав за договор до края на сезона с опция за продължаване с още две години, но от полския клуб съобщиха, че трансферът е пропаднал по медицински причини.

Колев пристигна в Полша в неделя, след което премина задължителните функционални изследвания, получи пълна клубна екипировка и дори направи една тренировка с отбора, но в крайна сметка не подписа контракт с Шльонск.

Нападателят заяви, че е разбрал, че причината за провалената сделка е обаждане от българин, който е подвел управата на Вроцлав с информация за несъществуваща негова хронична контузия./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS