Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри е забранил на играчите си да отпразнуват евентуалната титла на Италия, ако я спечелят още този уикенд. В събота "бианконерите" играят със Сампдория в Генуа и могат да вземат четвърто поредно скудето, ако стигнат дори само до хикс. 

Причините за това решение на специалиста са няколко. Първо, гостуващата агитка няма да бъде допусната до стадион "Мараси", заради проблемите, които създаде на дербито на Торино миналия уикенд и играчите на "бианконерите" няма да има с кого да празнуват. 

Освен това, само няколко дни по-късно е първият им полуфинал в Шампионската лига с Реал Мадрид и Алегри не иска да има излишно разсейване преди този изключително важен мач. 

Обмисля се, евентуалната титла да бъде отпразнувана следващия уикенд при домакинството на Каляри, когато трибуните ще са пълни. Проблемът е, че този мач се пада между двете битки с Реал и може да се наложи още малко изчакване. 

Според "ТутоСпорт", играчите на Юве ще имат позволение само за по чаша вино или шампанско при равенство на "Мараси". Официалната вечеря и купонът след нея ще се оставят за подходящо избран момент от Алегри.