Бившият треньор на Ювентус и Милан Масимилиано Алегри коментира бъдещето си по време на представянето на книгата си „Много просто“ в Париж.

Попитан дали има възможност да поеме ПСЖ, италианецът отхвърля този вариант.

„С ПСЖ няма нищо. В Париж съм само, за да представя моята книга. Не съм тук, за да говоря за бъдещето си, защото не знам нищо за него. През септември трябва със сигурност да се върна на тренировъчното игрище. В противен случай ще свикна много да бъда в почивка“, заяви Алегри.

„Най-добрият мениджър? Юрген Клоп постигна страхотни постижения след като напусна Борусия Дортмунд и отиде в Ливърпул. Добрите мениджъри разбират какъв отбор имат пред себе си, с какви играчи разполагат и знаят как да ги накарат да играят по най-добрия начин“, добави още той.

Италианският треньор се върна назад във времето и си припомни звездите, които е тренирал:

„Роналдиньо беше в края на кариерата си, когато работех с него. Можеше да бъде на върха още няколко години, но спря много рано. Разликите между Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович? Португалецът продължава да развива себе си и допълва постоянно техническите си качества. След пет Златни топки и пет Шампионски лиги, той все още тренира упорито за постигане на други цели. Ибрахимович е друг играч, който в Милан все още се доказва като шампион“, каза Алегри.

Той говори и за Шампионската лига:

„Няма проклятие. С Ювентус играхме два финала през 2015 и 1017 година. Може да спечелите или загубите. Сблъскахме се с Реал Мадрид и Барселона, които бяха най-силните отбори в този момент. Така, че няма никакво проклятие. Всички големи финали трябва да се играят с голямо спокойствие“, добави още той.