Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри беше доволен от продукцията на своя тим при успеха с 4:0 над Торино в осминафиналите за Купата на Италия. В същото време специалистът призова играчи и фенове да не бързат да забравят трудното начало на сезона.

Победата над градския съперник означава, че в следващата фаза Юве ще играе с победителя от двойката между Лацио и Удинезе.

„Отборът показа силна продукция, макар в никакъв случай да не ни беше лесно срещу Торино. Много добре успяхме да открием резултата и после да контролираме играта“, каза италианският тактик.

„Беше важно да стигнем до четвъртфиналите и през 2016 година да сме в борбата за всички възможни трофеи. Сега можем да приключим годината възходящо и да запазим интензивността, която показваме в последните 2 месеца.“

„В никакъв случай не бива да забравяме къде се намирахме в таблицата. Това ще задържи нашият глад и старанието да постигаме резултати. Мачът срещу Торино можеше да се окаже пропадане в ямата, защото ние бяхме в позитивна серия, докато Торино не игра през уикенда и беше по-свеж от нас.“

„Най-голямото ни достойнство беше контролът върху топката. Трябва да се подобрим технически, да си подаваме по-бързо, да знаем кога да забавим темпото, както правят големите отбори. Мисля, че този тим има капацитета да се справя дори по-добре“, добави Алегри.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS