Масимилиано Алегри е треньорът с най-висока заплата в Серия А, разкрива „ La Gazzetta dello Sport“.

Алегри, който има договор с Ювентус до 2018 година получава по 5 милиона евро на сезон.

Наставникът на Рома Лучано Спалети е втори по възнаграждение, като прибира по 3 милиона евро на сезон. Настоящият му контракт с клуба изтича в края на сезона. Любопитна подробност е, че „римските вълци“ продължават да плащат заплата и на Руди Гарсия, който бе уволнен през януари.

Трети в своеобразната класация е треньорът на Интер Франк де Бур, който получава по 2,5 милиона евро на година.

Заплатата на наставника на Милан Винченцо Монтела е 2,2 милиона евро, докато финансовите възнаграждения на треньорите на Фиорентина и Торино – Пауло Соуса и Синиша Михайлович възлизат на 1,5 милиона евро.

Маурицио Сари, който води Наполи се нарежда едва на седмо място със заплата от 1,4 милиона евро. Договорът му с клуба е до 2020 година.

Заплатата на Еузебио Ди Франческо в Сасуоло е 1,1 милиона евро, а Роберто Донадони получава 1 милион евро в Болоня.

Възнагражденията на наставниците на Емполи и Кротоне - Джовани Мартушиело и Давиде Никола възлизат на 200 хиляди евро на година.

По 800 хиляди евро на година прибират треньорите на Аталанта, Лацио и Сампдория – Джан Пиеро Гасперини, Симоне Индзаги и Марко Джампаоло.

Треньорът на Удинезе Джузепе Якини получава по 700 хиляди евро на сезон, а наставникът на Дженоа Иван Юрич – 600 хиляди евро на сезон. Заплатата на Роберто Де Дзерби в Палермо е 500 хиляди евро на сезона, а треньорите на Каляри и Киево – Масимо Растели и Роландо Маран получават по 400 хиляди евро на година. Заплатата на Масимо Одо в Пескара възлиза на 300 хиляди евро.