Старши треньорът на Милан Масимилиано Алегри остана много доволен от дебюта на Марио Балотели, който вкара два гола за победата с 2:1 над Удинезе. Специалистът обаче призна, че дузпата, от която дойде победния гол, не е трябвало да бъде отсъждана.

„Имахме късмет, когато дойде до решението на съдията. Напълно честен съм, когато става дума за обсъждане на ситуации и ще кажа, че играчът на Удинезе игра с топката. Със сигурност не беше дузпа, която можеш да дадеш“, призна Алегри.

„Срамота е, тъй като Удинезе игра добре, както и ние. Отборът изигра отлично първо полувреме, а Удинезе не беше постоянен през това време, докато през второто ние бяхме мързеливи и платихме цената.“

„Ние сме млади и трябва да се подобряваме, защото не можем да продължаваме да рискуваме да губим точки, след като доминираме по този начин. През второто полувреме намалихме темпото и имахме прекалено много индивидуални акции. След изравняването отново започнахме да играем, но не трябваше да се вкарваме в тези ситуации.

Относно представянето на Марио Балотели, който първоначално трябваше да остане резерва, но бе титуляр заради контузия на Джампаоло Пацини по време на загрявката, Алегри коментира: „Той игра много добре и има някои изключително качества, но ние го знаехме. Имах и късмет, тъй като той не трябваше да започне. Той трябва да се подобри, като имаме предвид, че е само на 22.“

„Турнирът е все още дълъг и знам, че е трудно да завършим трети, особено когато сме с 10 точки назад. Щастлив съм да остана тук. След цялата критика, която бе насочена към мен, ние сме готови да започнем нова ера“, допълни Алегри.