Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри отправи специална похвала за нападателя на отбора Марио Манджукич, който се разписа при 3:0 над Палермо в мач от 14-ия кръг на Серия А.

Хърватинът вкара така важния първи гол в срещата на „Ренцо Барбера“, като бе точен с глава в 54-ата минута. Двубоят не премина никак леко за гостите, които успяха да убият интригата едва в края с голове на Стефано Стураро в 89-ата и на Симоне Дзадза в продължението.

Успехът бе четвърти поред за „старата госпожа“ в калчото, като медиите в Италия обърнаха специално внимание на факта, че във втори пореден мач Манджукич е предпочетен като титуляр вместо Алваро Мората. И в двата мача – срещу Палермо и срещу Манчестър Сити в Шампионската лига – именно бившият играч на Атлетико Мадрид и Байерн Мюнхен откриваше резултата.

„Мората е първокласен играч, той просто трябва да подобри кондицията си и да не е поставен под излишно напрежение. Манджукич е печелил Шампионската лига, играл е за Байерн и Атлетико Мадрид. Той може и да не е най-класният футболист, да няма най-брилянтната техника, но има характеристики, които са полезни за отбора“, каза Алегри.

„Той даде своя дял, стастиките говорят сами за това. Очевидно предпочита тези центрирания при далечната греда, но в същото време работи за отбора и съхранява владението върху топката. Дибала играе по-добре като втори нападател, свързващ халфовата линия и атаката, защото има добра техника. Манджукич и Мората от своя страна обичат да атакуват свободните пространства в наказателното поле. В зависимост от развоя на мача аз ще направя своя избор между тези стратегии.“

„Ноември се оказа много добър месец за нас и ние успяхме да натрупаме важни точки в класирането“, добави още Алегри.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS