Алегри остава в Юве, но иска дълъг договор

Масимилиано Алегри източник: Gulliver/Getty Images

Масимилиано Алегри източник: Gulliver/Getty Images

Наставникът Масимилиано Алегри е готов да остане в Ювентус, но в същото време иска значително по-дълъг договор. Специалистът настоява новото му споразумение да бъде със срок до 2021 година, докато от клуба му предлагат контракт само до 2019 година.

Настоящият договор на Алегри с „бианконерите“ ще изтече на 30 юни 2018 година. Много се говореше, че тактикът от Ливорно е решил да смени обстановката и дори да приеме предложение от чужбина. Имаше слухове, които го свързваха с Арсенал и Барселона, ала те, изглежда, няма да се окажат верни.

Алегри: Има красота и в това да се отбраняваш

През последните седмици явно Юве и Алегри значително са приближили позициите си и сега бившият наставник на Милан е готов да остане. Според „Гадзета дело спорт“ представителите на треньора са поискали договор за клиента си до 2021 година. Юве от своя страна иска да кара по-бавно и затова предлага контракт с 2 сезона по-къс.

Разминаването не е фатално, тъй като и двете страни не бързат особено с развръзката. Най-вероятно ще се стигне до компромисен вариант, освен ако не се намесят и други заинтересовани клубове.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Масимилиано Алегри Ювентус

Италия