Новият старши треньор на Милан Макс Алегри даде първото си интервю като наставник на „росонерите”. „Не се страхувам. Нуждаем се от ентусиазъм и свежа мотивация, включително и от Роналдиньо”, заяви спецът.

Алегри е щял да поеме Милан още преди месец, но една тази седмица Каляри освободи своя вече бивш треньор след трудна раздяла с президента Масимо Челино.

„В края на деня Челино ме разбра. Той се надява аз и Милан да спечелим Шампионската лига”, заяви Алегри пред „Gazzetta dello Sport”.

„Не се плаша. Знаете ли, колко много от моите колеги биха искали да са на мое място сега? Харесвам предизвикателството. Това е отбор, който е спечелил много, но има още какво да даде. Хората забравят победите много бързо, така че единственият начин да ги задържим на наша страна е да побеждаваме”.

„Трябва да започнем отново с ентусиазъм и свежа мотивация. Съмнявам се, че има играчи в Милан, които просто дават минимума от себе си. Роналдиньо е фантастичен играч и клубът няма да го продава. Заедно ще намерим нова мотивация, която е различна от неговата мечта за Световна купа. Той може да играе навсякъде с тези качества, по крилото или зад нападателите. Колкото до Пато, очаквам да се представи добре през годината”.

Клаас-Ян Хунтелаар обаче изглежда не пасва особено в плановете на Алегри след слабия дебютен сезон, който изкара в Милан. „Дали Хунтелаар ще остане? Той има подобни характеристики като Пипо Индзаги и Марко Бориело, дори и да е добър играч. Ще видим”.

Алегри смята да погледне в миналото и да комбинира двата най-успешни периода в историята на клуба. „Моите отправни точки са Ариго Саки и Фабио Капело. Първият беше революционер, а вторият много солиден. Футболът е и защита, не го забравяйте”.