Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри смята, че италианският футбол вече е напълно настроен срещу неговия тим след скандалната победа с 3:2 над Рома.

„Бианконерите“ получиха две изключително спорни дузпи в дербито срещу най-близкия си преследвач, като след края на двубоя редица футболни фигури на Апенините, в това число и капитанът на Рома Франческо Тоти, изразиха възмущението си от съдийството на Джанлука Роки.

Успехът позволи на Юве да се откъсне на върха с 3 точки преднина пред „джалоросите“. По мнението на Алегри заради негативния отзвук неговите момчета не са получили нужното уважение за своята игра.

„Решенията на Роки бяха обсъждани на най-високо ниво, защото мачът беше Юве-Рома“, заяви тактикът от Ливорно. „Това, което се забрави, е добрата игра на Ювентус срещу Рома – тим, който разполага с Франческо Тоти, един необикновен играч.“

„Дали Ювентус е обществен враг номер 1? В италия има 50 милиона футболни фена, Юве има 12 милиона от тях, останалите са Милан, Интер, Рома и така нататък. Всички са срещу Ювентус, сега го осъзнавам“, завърши Алегри преди гостуването на Сасуоло в събота.