Халфът Алберто Акуилани ще започне като титуляр в утрешната среща с Испания от четвъртфиналите на Евро 2008, обяви наставникът на световните шампиони Роберто Донадони.

23-годишният играч, който до момента има едва 6 мача за Италия, влезе като късна смяна срещу Франция в последния мач от група С. Тогава италианците спечелиха с 2:0 и се класираха за четвъртфиналите. Това беше единственото, което Донадони съобщи на репортерите, но се предполага, че заради наказанията на Пирло и Гатузо в средата на терена ще играят Мауро Каморанези и Масимо Амброзини.

"Акуилани много е подобрил формата си през последния сезон и заслужено утре ще бъде титуляр. Смятам, че той има нужните качества, за да играе срещу Испания", каза още Роберто Донадони.

Той допълни, че все още не е обявил състава, като това ще стане след утрешната тренировка. Рано сутринта Донадони предвижда тонизиращо 30-минутно занимание.

"Може би като темперамент испанците малко приличат на Франция, но играчите им са много бързи, а освен това играта в защитата на двата състава е много различна", каза още италианският национален треньор.