Агентът на Адриан Муту – Йоан Бекали заяви, че Ювентус сами трябва да оправят проблемите си ФИФА, след като по-рано днес от световната централа им наредиха да платят 21 милиона евро компенсация на Челси.

Присъдата дойде заради това, че през януари 2005 година „бианконерите“ подписаха с румънския нападател като свободен агент и за кратко го преотстъпиха на Ливорно. Това се случи само три месеца, след като голаджията бе дисциплинарно уволнен от Челси заради употреба на кокаин.

„Муту плати за онова което стори, като плати глоба и изкара седем месеца извън игра“, заяви Бекали. „Вината е на Ювентус. Говорих с Адриан миналата седмица, както и снощи. Той няма вина и не бива плаща каквато и да е сума, за да приключи конфликта.“

„Той просто си заработваше заплатите и нищо повече. Ювентус трябваше да изчака изтичането на 7-месечното му наказание, тъй като преговорите бяха разрешени едва след изминаването на този период.“

„В контракта, подписан с Челси, нямаше никакви клаузи. Те казват, че ако играчът подпише с друг отбор, то той е длъжен да плати компенсация. Ако пък това не е по силите ми, другите също трябва да му помогнат“, допълни Бекали.