Агентът на Кейта Балде открито предупреди Лацио, че неговият клиент може да потърси развитието на кариерата си другаде, ако 19-годишният нападател продължава да е резерва.

През сезона юношата на Барселона не е играл като титуляр друг мач от победата над Чезена във втория кръг. „В момента се опитваме да разберем какво става, търсим причината за неговото изключване”, каза агентът на Кейта – Улисе Савини.

От началото на сезона „лациалите” предпочитат да залагат на Фелипе Андерсон, а на Апенините вярват, че мотивът за това е свързан с тактиката.

„Той остава позитивно, самокритично момче, което се опитва да дава най-доброто пред треньора. Очевидно в момента не скача от радост. Според става дума за изключване. Кейта е момче, което тренира професионално и води здравословен начин на живот – знам, че в Лацио ценят тези детайли. Докато е на терена, той винаги се раздава на 100 процента, но е ясно, че не е първи избор. В последните няколко мача в Лацио имаше ротации за всички, ала без Кейта.”

„Треньорът взима своите решения и може би в тактическо или техническо отношение има играчи, които не харесва. Кейта е добър приятел с Фелипе Андерсон. Той първи се радва, когато Фелипе достига потенциала си.  Явно в случая на Кейта са направени някакви планове и днес разбирам, че той не е част от тях.”

„С Лацио винаги сме имали открит диалог относно Кейта. Неговото желание за нов договор отговаряше на параметрите, които зададе клубът. Заедно решихме да игнорираме обажданията от други тимове, които бяха готови да платят определени суми. Да седи на резервната скамейка обаче също няма да се получи. Рано е да започваме такива разговори след само 3 мача, но ако до няколко месеца това  не се промени, ще трябва да преосмислим целите си”, допълни Савини.