Бразилският нападател на Интер Адриано се съгласи да се откаже от заплатата си за следващите два месеца, когато ще се лекува в лудница в родината си. Голмайсторът взима по 3,2 милиона паунда годишно, което означава, че ще се раздели с повече от половин милион по време на престоя си в психиатрията.

 

Императора се намира в изключително слаба форма, като причина за това, освен нощните му похождения, е и депресията, в която е изпаднал. Това принуди президентът на нерадзурите Масимо Морати да му препоръча лечението в реномирана психиатрична клиника в Бразилия.

 

Очаква се Адриано да се завърне в Милано през януари 2008 година, като агентът на играча Гилмар Риналди обяви, че той клиентът му няма да получава заплата през периода на възстановяването си.

 

Смята се, че причината футболистът да се откаже от възнаграждението си е благодарността му към ръководството на Интер, което се съгласи да го прати на лечение в Бразилия вместо в Швейцария.

 

Решението е било взето по настояване на Адриано, който е заявил, че няма да се чувства добре в Алпите и е предпочел топлия климат на родината си.