Румънската звезда Адриан Муту е изхвърлен от Фиорентина съобщиха днес италиански медии. Скандалът е избухнал на последната тренировка преди гостуването в Болоня. Муту е нарушил етичния кодекс на клуба, като е използвал мобилния си телефон в съблекалнята, отговаряйки на обаждане. След разговора моментално се е преоблякъл и е напуснал тренировката побеснял.

Известно е само, че обаждането е било от неговия мениджър Джовани Бекали, който се намира във Флоренция за преговори около трансфера на футболиста.

Муту, който е на 31 години, се почувства изоставен от клуба, когато през декември бе поставен в трансферната листа. Идеята му беше да премине в Чезена. Ръководството на "виолетовите" обаче го отряза с ултиматума - или безплатно в чужбина, или срещу пари в Италия. Мажоритарният акционер на клуба Андреа Дела Вале спешно се появи в съблекалнята и успокои тима.

"Не мислете повече за него, макар че не за първи път показва неуважение към вас. Муту е вече окончателно приключила история", коментира Вале.

Мениджърът Джовани Бекали потвърди, че сривът между Муту и Фиорентина е тотален и заплаши, че ще направи много разкрития на специална пресконференция.