Защитникът на Милан Адил Рами заяви, че неговият съотборник Марио Балотели притежава огромен потенциал, който обаче разкрива само, когато е притиснат до стената.

Италианският национал съвсем скоро ще завърши първия си цял сезон с екипа на „росонерите“, в който заслужи далеч повече критики отколкото похвали за играта си. В неделя грандът от Милано ще посрещне градския съперник Интер в много важен сблъсък от шампионата, като погледите ще бъдат насочени точно към Супер Марио. Той започна професионалната си кариера тъкмо при „нерадзурите“ преди да заиграе в Манчестър Сити.

„Балотели е много талантлив играч. Той е сред най-добрите в света, но само когато е под напрежение“, обясни Адил Рами.

„Не е лесно да говориш за него, но той си остава един от най-силните в света и често пъти е решаваща фигура. Дали е под пара? Ние сме професионални играчи и винаги сме мотивирани. Наш дълг е да играем по най-добрия начин. От Интер най-много се опасявам от Родриго Паласио. Той игра срещу нас в Лига Европа, когато бе част от Дженоа, а аз бях във Валенсия. Умен е, силен, интелигентен и се движи много, така че не ти оставя време да мислиш“, допълни френският защитник.

Дербито на Милано е утре от 21,45 часа българско време.