Бившият наставник на Интер Роберто Манчини заяви, че причината да напусне поста си 2 седмици преди началото на сезона била „абсурдната ситуация“, създадена от клуба.

Рокадата се отрази пагубно на „нерадзурите“, които назначиха Франк де Бур за наставник, а стартът на холандеца беше ужасяващ. Холандецът води отбора в общо 14 официални мача, като загуби цели 7 от тях. Логичното се случи в началото на ноември, а след известно колебания бе назначен Стефано Пиоли, който определено стабилизира изявите на Интер.

Манчини все още се сеща с болка за случките от лятото, макар и да не пожела да говори с конкретни факти. „Интер беше създал абсурдна ситуация. Ставаше все по-трудно и по-трудно да управлявам отбора, твърде много хора говореха“, коментира Манчини.

„Собствениците от „Сунинг Груп“ бяха перфектни в отношението си към мен. Тъжен съм, че трябваше да си тръгна, защото бях убеден, че ще направим страхотен сезон. Момчетата ставаха по-добри, моят Интер се подготвяше за това отново да печели. За да работим успешно обаче ни беше нужна вярата на всички.“

„Де Бур каза, че отборът изобщо не е тичал в тренировките, ала това е невярно. Аз му прощавам, защото да работиш в Интер при такива условия, не е лесно. Той не познаваше никого в клуба, а те не му помогнаха, затова е нормално да търси оправдания. Съжалявам, че нещата се развиха зле за него, беше му нужно повече време за адаптация“, коментира Манчини.