Нападателят на Рома Пабло Даниел Освалдо ще трябва да плати финансова глоба в размер на 30% от месечното си възнаграждение като допълнение към наказанието, което му наложи клуба заради невъздържаното поведение спрямо съотборник. Сумата, която се очертава да плати Освалдо, е близо 50 хиляди евро.

Освалдо удари Ерик Ламела в лицето след загубата на вълците с 0:2 от Удинезе в среща от италианското първенство и предизвика сериозен скандал в тима. Причина за невъздържаната проява на голмайстора е била индивидуалната игра на Ламела по време на двубоя в Удине.

По-рано вчера Рома взе решение и да отстрани побойника от отбора за 10 дни, въпреки че според италианските медии двамата са изгладили отношенията си на неделната следобедна тренировка.

Старши треньорът на джалоросите Луис Енрике обаче реши да не стимулира други подобни прояви на неуважение и твърдо подкрепи санкциите.

Рома заема шесто място в Серия А с актив от 17 точки от 12 изиграни мача. Иначе Освалдо е топреализатор на Рома до момента с пет гола. Феновете пък изразиха подкрепата си към него и поставиха транспарант на тренировъчната база „Никой да не докосва Освалдо”.