Въпреки 37-те си години, ветеранът на Милан Кафу няма никакво намерение да се оттегля от футбола.

„Все още не съм решил какво ще правя, а и до края на сезона има още един месец. Не мисля да се отказвам”, разкри бразилецът.

„Все още съм мотивиран. Когато съм на скамейката или на трибуните, съм тъжен. Все още съм решен да докажа, че мога да съм полезен, дори на 37 години”.

Кафу е в Милан от 2003 година, когато напусна Рома със свободен трансфер. Интересното е, че тогава бранителят отхвърли оферта да доиграе кариерата си в Япония.

„Сега се чувствам добре, след като имах няколко проблеми. Важното е, че когато треньорът иска, аз съм готов да дам своя принос. Един играч винаги е щастлив, когато знае, че може да допринесе за успеха на отбора”.

Очаква се Кафу да играе по-често до края на сезона, след като конкурентът му Масимо Одо е трайно контузен. Той ще се опита да помогне на „росонерите” да влязат в топ 4 на Серия А и по този начин да играят в Шампионската лига и през следващия сезон.

„Ще се опитаме да постигнем целта си на всяка цена. Има още четири кръга, в които трябва да постигнем всичко, на което сме способни. Ако другите отбори направят същото и завършат пред нас, единственото, което можем да направим е да свалим шапки пред тях”, допълни Кафу.